0620747245 [email protected]

Een SEO Specialist inhuren die jij begrijpt

Als SEO specialist hou ik van een simpele en doeltreffende aanpak. Er is bij mij dus geen sprake van ingewikkelde taal en omslachtig projectmanagement. Je kunt mij als SEO specialist inhuren voor losse opdrachten en interim klussen. Hoewel ik veel werk verzet in Groningen, Amsterdam en Utrecht, ben ik natuurlijk bereid om in heel Nederland te werken.

Mijn SEO aanpak in Vogelvlucht

Uitleg zoekmachines

Een SEO specialist moet net als Google kijken naar de best mogelijke gebruikerservaring voor bezoekers. Maar hoe bepaalt Google welke website de beste gebruikerservaring biedt. Als je bijvoorbeeld op “beste Netflix series” googelt, dan geeft de zoekmachine de beste resultaten weer. Maar wat zijn de beste resultaten, dé beste Netflix series, is natuurlijk een subjectief onderwerp. Daarom kijkt Google zowel naar on-page factoren als ook naar off-page factoren. De eerste gaan over techniek en content. Een website moet dus voldoende snel zijn, gebruiksvriendelijk voor zowel mobiel als desktop-gebruik en de content moet volledig en goed gestructureerd zijn. Bij off-page factoren wordt er gekeken naar de hoeveelheid inkomende links, oftewel backlinks. Het is dus niet zo relevant wat uiteindelijk de beste Netflix serie is om op de eerste positie zichtbaar te worden, maar wel hoe een SEO specialist deze pagina heeft geoptimaliseerd.

Fase 1 – Techniek

Als een website niet snel laad, of erger een foutmelding veroorzaakt, dan kan er niet worden gesproken van een goede
gebruikerservaring. Jouw website zal minder hoog in de zoekresultaten worden geplaatst. Daarnaast worden 60% van alle zoekopdrachten gedaan op mobiele apparaten, in de meeste gevallen gaat het om een smartphone. Het is dus cruciaal dat je website geschikt is voor deze apparaten, anders verlies je bezoekers. Google heeft zelfs een compleet nieuw algoritme ontwikkeld voor smartphones. Er kunnen dus verschillen in de ranking zitten tussen mobiel en desktop.
Een ander belangrijk onderdeel van techniek is de hosting en het IP-adres, dit is de locatie van je website, vergelijkbaar met een postcode. Als je bijvoorbeeld gebruik maakt van shared hosting, dan draaien er meerdere website op deze locatie. Daarom is belangrijk om na te gaan wat voor websites jij als buren hebt en of deze geen spamactiviteiten verrichten, omdat hierdoor jouw ranking negatief beïnvloed kan worden.

Fase 2 – Content

Zonder content kunnen zoekmachines een website niet indexeren, maar welk content trekt bezoekers aan. Om dit vast te stellen is een uitgebreid zoekwoorden (keywords) onderzoek nodig. Dit onderzoek laat zien op welke termen mensen zoeken en of er veel concurrentie op een keyword zit. Hieronder staat een voorbeeld van de eerder genoemde zoekterm “best Netflix series”

beste netflix series seo voorbeeld

De bovenstaande afbeelding komt uit een SEO-Tool genaamd KWfinder (gratis voor 3 keywords per dag). De zogenaamde SEO difficulty geeft aan hoe moeilijk het is om op de eerste pagina van Google te ranken. Daarnaast staan de maandelijkse zoekvolumes. Er is in dit voorbeeld een duidelijke seizoenstrend te zien. In de wintermaanden wordt er blijkbaar meer gezocht op dit onderwerp. Naast het goed in kaart brengen van relevante keywords, moet een SEO specialist ook kijken of er in elke fase content aanwezig is. Om dit te verduidelijken maak ik gebruik van het See, Think, Do, Care-model. De meeste consumenten of zakelijke gebruikers doorlopen dit model.  

See, Think, Do, Care

In de See-fase zijn met mensen op zoek naar informatie over een bepaald product of een dienst. Deze mensen willen geïnformeerd worden over een bepaald product of een dienst. Dit kan een artikel/blog zijn over marktontwikkelingen. Dus in het geval van een hypotheekaanbieder zou deze een artikel kunnen schrijven over de trends in de huizenmarkt. Als dit een kwalitatief artikel is, zullen mensen eerder geneigd zijn terug te keren naar deze website en de volgende stap te zetten naar de Think-fase.

see-fase voorbeeld hypotheker

In de Think-fase zijn mensen nog steeds op zoek naar informatie, maar hebben ze wel een licht commerciële intentie. De content zou zowel informatief als commerciële aspecten moeten bevatten. In het geval van een hypotheek, zouden er tips kunnen worden geven over het afsluiten van een hypotheek. Er zou ook een overzicht getoond kunnen worden van de huidige aanbieders met de bijbehorende rentes. Het is in deze fase goed mogelijk dat een bezoeker overgaat tot het doen van een actie.

Think fase voorbeeld hypotheker

Bij de Do-fase hebben mensen een sterke commerciële intentie. Ze hebben de vorige fasen succesvol doorlopen en de koopbereidheid is hoog. Content op deze pagina zou alle informatie moeten bevatten om een product te kopen of een afspraak in te plannen.

do content hypotheker

De Care-fase is belangrijk voor klantbehoud en mond tot mond reclame. Deze fase vindt plaats na een aankoop. In het geval van een hypotheekaanbieder zou je bespaar/onderhoud-tips kunnen geven en additioneel verzekeringen kunnen aanbieden.

Care content hypotheker

Fase 3 – Links, intern en extern

Links naar een websitepagina zijn nog steeds belangrijk om bovenaan in zoekmachines te staan. Na de updates van Google wordt er nu meer gekeken naar de kwaliteit van de links en of deze niet afkomstig zijn van zogenaamde linkfarms. Daarnaast wordt er nu op paginaniveau gekeken i.p.v. alleen naar de domein. Het kan dus voorkomen dat een een individuele pagina wordt afgestraft door “toxic” links. In tegenstelling tot een paar jaar geleden passen zoekmachines de ranking binnen een paar dagen aan. Om hoger in de zoekmachines te verschijnen moet elke SEO specialist tijd besteden aan dit onderwerp.

Kennismaken? Vul het formulier in of bel me direct 06 207 47 245

8 + 2 =