Projectomschrijving

Grasscity is wereldwijd de grootse Headshop (Cannabis gerelateerde producten). Deze webshop is al meer dan 15 jaar actief en ontstaan in Amsterdam, onder de naam coffeeshop-amsterdam.com. Naast de webshop heeft Grasscity een gigantisch forum met wereldwijd meer dan 600 000 leden, 20 miljoen posts en 40 miljoen bezoekers per maand.

CMS
De webshop is gebouwd in Magento, en heeft meerdere storeviews om bezoekers per land een zo goed mogelijke ervaring te kunnen bieden. Omdat de site niet geschikt was voor mobiel en de landen codes (hreflang) niet juist waren ingesteld zijn wij (Storm Digital) bij dit project betrokken. Binnen deze opdracht was ik projectleider.

SEO en SEA
In deze markt is het niet toegestaan om te adverteren. Daarom is SEO de levensader voor deze webshop en moet deze optimaal zijn ingericht om de concurrentie voor te blijven. Binnen dit project waren met name de vele redirects (http > https) en hreflangs een uitdaging. Dit hebben we in kaart gebracht en geherstructureerd zodat de autoriteit van de website behouden bleef.

Got a project? drop me a line

6 + 9 =